از استقبال خوب شما بسیار سپاسگزاریم

مدت مطالعه: 5 دقیقه
20 فروردین 1401

معنی صرفه جویی به معنای درست و مناسب مصرف کردن است. یکی از راه هایی که به رشد و همچنین پیشرفت اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جوامع و همچنین خانواده‌ها کمک می‌کند صرفه جویی است این مسئله برای ایجاد تعادل میان درآمد و هزینه بسیار مهم و اساسی است و در حوزه اقتصاد خانواده نیز می تواند تأثیرگذار و سرنوشت ساز باشد. با این همه صرفه جویی علاوه بر این که در حوزه اقتصاد شخصی معنا و مفهوم می یابد، در حوزه اقتصاد عمومی هم معنا دارد.

تا سال ها پیش خیلی از افراد فکر می کردند صرفه جویی یعنی این که از هر چیزی به مقدار کم استفاده کنند و شاید دلیل تبلیغات تلویزیون پیرامون این قضیه همین طرز تفکر بوده باشد؛ تبلیغاتی که مرتب تأکید می کرد صرفه جویی کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است. به عنوان مثال فردی را تصور کنید که برای کم کردن میزان مصرف برق خانه اش لامپ های اضافه را خاموش می کند و از قضا بیشتر لامپ های اتاق مطالعه اش را هم در این صرفه جویی سهیم می کند؛ هدف از تولید یک شی، مصرف آن است و مصرف هم زمانی اتفاق می افتد که انسان به آن نیاز داشته باشد. بنابراین شاید بتوان تعریفی بهتر از صرفه جویی ارائه کرد. در این صورت می توان گفت صرفه جویی یعنی مصرف کالایی در حد برآوردن نیازهای اساسی شخص به آن کالا.

چند راه برای کاهش هزینه های زندگی:

*صرفه جویی در هزینه های حمل ونقل؛

*از حمل ونقل عمومی استفاده کنید؛

*خودروی خود را بفروشید؛

*خودروی خود را همیشه به صورت بهینه نگه دارید؛

*راه های برای صرفه جویی در بدهی ها؛

*وام منزل یا خودرو بگیرید؛

*در یک برنامه بازپرداخت بدهی خودکار ثبت نام کنید(مانند پرداخت از فیش حقوقی)؛

*وسایل بلا استفاده را بفروشید؛

*راه هایی برای کاهش هزینه قبض ها؛

*لامپ های کم مصرف نصب کنید؛

*یک ترموستات قابل تنظیم نصب کنید؛

*تمام وسیله های الکتریکی، استفاده نشده را از پریز جداکنید؛

*استفاده از تایمرها و محافظ های برقی؛

*دمای آبگرمکن خود را کاهش دهید؛

*منزلتان را از لحاظ جریان هوا عایق بندی کنید؛

*هزینه تفریحات غیرضروری را کاهش دهید.

بهترین ترفندها برای صرفه جویی در هزینه ها

  • فهرستی از خریدهایتان تهیه کنید:

زرق و برق سوپر مارکت ها و مراکز خرید معمولا هر فردی را جذب خود می کند. وسوسه خرید از این اماکن یکی از مهمترین دلایل بالا رفتن هزینه هاست.

  • پستی از خرید های خود تهیه کنید:

اگر دوست دارید پول کمتری در سوپرمارکت ها و مراکز خرید خرج کنید، پیش از رفتن به چنین اماکنی، لیستی از خرید های خود تهیه کنید

  • به مقدار مورد نیاز پول به همراه داشته باشید:

همیشه هنگام بیرون رفتن از منزل به یاد داشته باشید که فقط به مقدار مورد نیاز پول به همراه داشته باشید؛ هیچ وقت پول اضافی با خود حمل نکنید که این پول علاوه بر اینکه ممکن است مورد دستبرد قرارگیرد می تواند به سرعت خرج شود.

  • لباس ها را در انتهای هر فصل بخرید:

برای خرید لباس و صرفه جویی در هزینه ها ابتدا باید بدانید که لباس ها را باید در انتهای هر فصل بخرید چون در انتهای فصل ها معمولا برای فصل جدید قیمت لباس های قدیمی تر با حراج یا تخفیف عرضه میشوند.

  • از اجناس با کیفیت تر استفاده کنید:

همیشه برای اینکه در خرید پوشاک صرفه جویی کنید باید از اجناس با کیفیت تر استفاده کنید تا حداقل چند سال برای شما قابل استفاده باشد اگر صرفا به دلیل ارزان بود پوشاک بی کیفیت بخرید باید پس از مدت کوتاهی دوباره یکی از انواع آن را تهیه کنید.

  • خرید اجناس تجمّلی و لوکس را به حداقل برسانید:

در زندگی روزمره گاهی ممکن است کالاهای تجمّلی و لوکس بسیار وسوسه انگیز باشند البته تنوع در زندگی از اهمیت بالا برخوردار است اما آنچه که مهم است بودجه ی شماست ممکن است آن کالا به زندگی شما قشنگی بیشتر بدهد اما شاید هزینه ای که برای آن می کنید در قسمت های مهم تر از زندگی به درد شما بخورد. بنابراین سعی کنید خرید این اجناس را به حداقل برسانید.

  • تاریخ انقضای محصولات را بخوانید:

کار چندان سختی به نظر نمی رسد. تعجب آور است که برخی افراد بدون توجه به تاریخ انقضای محصولات غذایی مختلف از جمله لبنیات، گوشت، مرغ، تخم مرغ و غیره، پای آنها پول می دهند.

  • در هزینه های درمانی خود صرفه جویی داشته باشید:

هزینه های درمانی را نمیتوان خیلی در آن صرفه جویی کرد زیرا این هزینه ها از قبل مشخص هستند و شامل تخفیف و حراج و… نمی شوند تنها کاری که باید برای صرفه جویی در این هزینه ها انجام دهید این است که در فصول سرما با پوشیدن لباس های گرم در خانه هم در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و هم به نوعی در هزینه های درمانی خود صرفه جویی داشته باشید.

  • خریدهای بدون برنامه را کنار بگذارید:

 فروشگاههای بزرگی که انواع محصولات را برای فروش عرضه می کنند برای صرفه جویی در وقت بسیار مناسب هستند. رامسی ، که در این مقوله صاحب  نظر است ، می گوید: با وجودیکه این فروشگاههای بزرگ امتیازات فراوانی دارند ولی مشکل اینجاست که وقتی در پی خرید مورد مشخص و از پیش تعیین شدۀ خود هستید ناخودآگاه چشمتان به انواع و اقسام محصولات مثل تنقلات مختلف و خرت و پرت های غیر ضروری می خورد و تا بجنبید می بینید چند تا از آنها را در چرخ خرید گذاشته اید و به طرف صندوق می روید. رامسی توصیه می کند قبل از خروج از خانه به قصد خرید، لیستی از مایحتاج ضروری خود را تهیه کنید.

  • از حمل و نقل عمومی استفاده کنید:

استفاده از حمل و نقل عمومی راه دیگر در صرفه جویی برای زندگی افراد است. حمل و نقل عمومی علاوه بر کاهش ترافیک و آلودگی هوا به کاهش هزینه ها کمک میکند با وجود شلوغی های فراوان در اتوبوس و مترو اما باز هم استفاده از حمل و نقل عمومی بسیار کم هزینه تر از استفاده از خودروی شخصی است.

  • برنامه منظمی برای نگهداری و تعمیرات احتمالی خودروی خود داشته باشید:

از کارهایی مثل تعویض روغن، تنظیم باد لاستیک ها و دیگر کارهای مربوط به خودروی شخصی خود هیچگاه غافل نشوید.

  • در استفاده از وسایل برقی دقت لازم را داشته باشید:

ساده ترین راه کاهش مصرف برق، آنهم در این روزها که پول قبض هایش برای خیلی ها سر به فلک می کشد، اینست که وقتی از آن ها استفاده نمی کنید، آنها را از برق بکشید.