از استقبال خوب شما بسیار سپاسگزاریم

تولید محتوا (به انگلیسی: Content Creation) تقریباً از زمانی که صنعت چاپ به وجود آمد و ظرفیت تولید محتوا از تقاضای محتوا پیشی گرفت. بیل گیتس در سال 1375 شمسی (ژانویه 1996) در وبلاگش از نقش مهم تولید محتوا در دنیای آینده و اینترنت نوشت. الان که در سال 1400 هستیم، هنوز تولید محتوا مهم است و فکر هم نمیکنیم نقش و اهمیتش را به این زودی از دست بدهد. در نظر او، کارشناس تولید محتوا کسی است که میتواند با هنر نویسندگی و خلق محتوای درست و اصولی به فروش، بازاریابی و افزایش آگاهی از برندها کمک کند.
تولید محتوا در واقع همان اطلاعاتی است که ما می خواهیم به خواننده منتقل کنیم اما منظور از تولید محتوا چیست تنها انتقال این اطلاعات به خواننده نیست بلکه باید این محتوا را به گونه ای انتقال دهیم که برای خواننده جذاب باشد و مخاطب را درگیر کند و او را به سمت دنبال کردن مطلب سوق دهد.
تولید محتوا یکی از مهمترین و اساسی ترین مسایل مربوط به هر کسب و کار اینترنتی است که باید با برنامه ای مشخص در جهت تولید محتوا اثر بخش گام برداریم. تولیدمحتوا در تولید محتوای آموزشی و وبسایتها ، فقط متن نیست، بلکه محتوا همه آن چیزی است که ما در اختیار مخاطبین میگذاریم. محتوا شامل متن، تصاویر (اینفوگرافیک ها)، پادکست (فایلهای صوتی ) و ویدیو و همچنین محتوای موبایلی است
تولید محتوا به فرآیند برنامه ریزی، نوشتن و ویرایش محتوای وب اطلاق می شود و به طور معمول برای اهداف بازاریابی دیجیتال صورت میگیرد. بازاریابان و صاحبان مشاغل به دلایل متعددی انواع محتوا را تولید و به صورت آنلاین منتشر می کنند. گاهی این کار با هدف افزایش بازدید از یک وب سایت، و گاه با هدف آگاه سازی مشتریان از یک محصول یا خدمات جدید انجام می گیرد. با این حال، هدف اصلی همه کسانی که محتوا را در اینترنت منتشر می کنند، دستیابی به مخاطبان هدف و ایجاد ارتباط با آنها است.
صاحبان کسب و کار معمولاً نویسندگان و تولید کنندگان محتوا را برای تولید محتوای باکیفیت (پست وبلاگ، مقاله و پست در شبکه های اجتماعی و…) استخدام می کنند. این نویسندگان باید بدانند مخاطب چه کسی است تا بتوانند محتوای موفقیت آمیزی را تولید کنند. بخشی از فرایند تولید محتوا شامل ملاقات با مشتری ها و مدیران پروژه برای اطمینان از سازگاری لحن کلی محتوا با وب سایت و تصویر برند شرکت است.
اساس شکل گیری ارتباطات در همین انتشار محتوا بوده که در انسان های اولیه با روشن کردن دود و حک تصویر شکار روی سنگ ها نمود پیدا کرده بود و حالا ما به عنوان انسان هایی مدرن، راهکارهای مختلفی پیش گرفته ایم ولی همچنان متن و گفتار، اساس تولید محتوا است. سایت های بزرگی مانند Blogger در سطح جهانی و Blogfa در ایران خدمات انتشار محتوای متنی را مدت ها ارائه می دادند و حالا این مسیر به سمت بسترهای بزرگتری پیشرفت کرده است. بزرگترین این غول ها Medium در سطح جهانی و Virgool در ایران است. یک صفحه از این وبسایت ها که با یک پس زمینه سفید و ابزار بسیار ساده و اندازه فونت و بارگذاری عکس تمام دغدغه شما را معطوف به کیفیت محتوایتان می کند.
نتیجه : مردم دنبال حرف حساب هستند. تکنولوژی هم دنبال پیدا کردن حرف حساب است. پس باید حرف حساب بزنیم! اما معیار های حرف حساب در تولید محتوای متنی چیست؟ در ادامه … (منبع: سایت بیزون)
چرا باید تولید محتوا را جدی بگیرید؟
محتوا بخش بزرگی از زندگی روزمره شما است. اجتناب از آن دشوار بوده؛ اما چرا به دنبال آن هستید؟ محتوا ما را آگاه میکند، به سؤالاتمان پاسخ میدهد، سرگرممان میکند، باعث میشود لبخند بزنیم، در تصمیم گیری راهنماییمان میکند و….
محتوا به شما کمک میکند، مشتریها را به سمت خود جذب کنید تا مخاطبان درگیرتان شوند و لذت ببرند. همچنین میتوانید بازدید کنندگان جدیدی به سایت خود بیاورید. درنهایت، درآمدی برای شرکتتان داشته باشید. بهتر است بگویم اگر شما محتوایی تولید نکنید، از قافله عقب خواهید ماند.
باید به طور صریح به یک سوال پاسخ دهید. مخاطب میخواهید یا خیر؟
انواع تولید محتوا
در این بخش از مقاله قصد داریم شما را با انواع محتوا آشنا کنیم تا بهتر بتوانید تعریف محتوا را درک کنید. محتواها را می توان به 4 قسمت تقسیم کرد. یعنی محتوایی که می خواهیم انتشار دهیم بهتر است در قالب های زیر باشد. در انتخاب قالب مناسب محتوا نیز باید مخاطبان خود را بررسی کنید. ببینید مخاطبانتان دوست دارند بیشتر مقاله بخوانند یا پادکست گوش دهند یا یک ویدیوی چند دقیقه ای ببینند. این بررسی ها به شما کمک می کند تا محتوای مناسبی را در اختیار مخاطبان قرار دهید.
- محتوای متنی: از پرکاربردترین و بهترین نوع محتوا می توان به محتوای متنی اشاره کرد. زیرا با انتشار محتوای متنی می توان اعتماد مخاطب را جلب کرد و اطلاعاتی را که می خواهد، می تواند با خواندن متنی کوتاه به دست بیاورد. محتواهای متنی که انتشار می دهید برای مخاطب باشد نه ربات های گوگل و البته سئو محتوا در آن رعایت شده باشد.
- محتوای تصویری: با افزایش کاربران شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، تلگرام، اینستاگرام، پینترست و … کسب و کارها اطلاعاتی را به صورت عکس در این شبکه های اجتماعی در اختیار مخاطبان خود قرار می دهند. هر چند محتوای متنی نسبت به محتوای تصویری خوب است اما ماندگاری عکس نسبت به متن، در ذهن مخاطب بیشتر است. از این رو بیشتر کسب و کارها تصمیم گرفته اند که اطلاعات مورد نیاز مخاطبانشان را به صورت عکس در شبکه های احتماعی منتشر کنند.
- محتوای صوتی: امکان دارد مخاطب شما به دلیل مشغله کاری زیاد وقت مطالعه مقاله را نداشته باشد به همین دلیل بعضی از کسب وکارها می خواهند اطلاعات خود را به صورت پادکست در اختیار مخاطب قرار دهد. تاثیر پادکست بیشتر از محتوای متنی و تصویری است. وقتی مخاطب صدای ضبط شده شما را بشنود مطمئنا بهتر می تواند به کسب و کار شما اعتماد کند. یعنی با اشتراک گذاری پادکست بیشتر می توان بین مخاطب و خود اعتماد سازی کرد.
- محتوای ویدیویی: آخرین نوع تولید محتوا، محتوای ویدیویی است. با انتشار ویدیو در سایت یا در شبکه های اجتماعی خود می توانید محصولات یا خدمات کسب و کار خود را معرفی کنید یا اطلاعات مورد نیاز مخاطبان را در اختیارشان بگذارید. محتواهای ویدیویی خسته کننده نیستند و بیشتر مخاطب را سرگرم و تشویق به تماشای آن می کند و تاثیر گذاری آن به نسبت بیشتر است.
تولید محتوای سئو شده چیست؟
تولید محتوای سئو شده در عصری که وبسایتها حرف اول را میزنند بسیار مهم است. این سبک از تولید محتوا چند سالی است موردتوجه مشاغل و صاحبان کسبوکارها قرار گرفته است و تقریبا میتوان گفت هر برندی برای توسعه کسبوکار خود در فضای وب نیازمند تولید محتوای سئو شده است. محتوای سئو شده برای هر وبسایت چه از نوع فروشگاهی، چه از نوع خبری یا برندینگ بسیار مهم است و در دیدهشدن بیشتر وبسایت در موتورهای جستجوگر بسیار اثربخش است و تولید محتوای سئو شده به لطف بهبود رتبه گوگل در دیدهشدن بیشتر وبسایت کمک بسیاری میکند.
روشهای مختلفی برای تولید محتوای سئو شده و بهطورکلی سئو کردن وبسایتها وجود دارد که نیازمند کارشناس و متخصصان ویژه است. برای تولید محتوای سئو شده محتوا باید دستاول و یونیک باشد و در انتخاب کلمات کلیدی، تیترها و تصاویر و ویدئوها دقت شود هم چنین حتما از ابزارهای سئو در تولید محتوای سئو شده استفاده شود.
تهیه استراتژی محتوا
در فرآیند تولید محتوا برای سازمانها، استراتژی محتوا و roadmap آن باید تهیه شود. برای تدوین استراتژی محتوا باید جواب این سوالات را بدانیم:
- با تولید محتوا قرار است از کجا به کجا برسیم؟
- چرا باید محتوا تولید کنیم؟
- واحدهای اندازهگیری تولید محتوا چیست؟
- تعداد محتوا چقدر باشد؟
- محتوا را برای چه افراد و جامعه مخاطبی (Audience) بنویسیم؟
- محتوا را چطور و در چه بستری منتشر کنیم؟
- چطور از هر محتوا، lead بگیریم و خواننده را به مشتری تبدیل کنیم؟
شغل تولید کننده محتوا
وظیفه نویسنده یا تولید کننده محتوا، خلق محتوای چاپی و دیجیتالی برای شرکت هایی است که اطلاعات، محصولات یا خدماتی را ارائه می دهند و نیاز به جذب مخاطب دارند. برای تولید محتوایی که به درستی منعکس کننده آرمان های یک شرکت باشد، تولید کننده محتوا اغلب باید تحقیق کند و سپس مطالبی را بنویسد که در عین سادگی بتواند تمام مخاطبانی که به سایت مراجعه می کنند را نسبت به درک آن موضوع راهنمایی کند.
تولید کننده محتوا باید با سبک تحریریه شرکت کارفرما آشنا باشد و با مسئولان مارکتینگ آن شرکت در ارتباط نزدیک باشد تا بتواند محتوای خوب و باکیفیت مورد نیاز آنها را تولید کند. تولید محتوا می تواند به شکل محتوای متنی، محتوای تصویری، ویدئویی، اینفوگرافیک، پادکست و … باشد که توسط کارفرما انتخاب می شوند و برای اهداف بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند.
بیشتر نویسندگان محتوا دارای مدرک لیسانس زبان انگلیسی یا بازاریابی هستند. با این حال، اگر به عنوان کارآموز شروع کنید یا مهارت خود در نوشتن را ثابت کنید، بدون مدرک هم می توانید وارد این رشته شوید. برای موفقیت در این شغل تولید محتوا، باید بر زبان انگلیسی و فارسی تسلط داشته باشید و بتوانید از نرمافزارها و برنامه هایی مانند Microsoft Office ، G Suite و WordPress استفاده کنید. همچنین، باید بدانید که تسلط و توجه به جزئیات و توانایی کار تحت فشار برای موفقیت شما ضروری است.