این حق شما است که بدانید

مدیریت استراتژیک بازار سیستمی برای کمک به مدیریت برای خلق تغییر یا حفظ استراتژی کسب و کار و خلق چشم انداز استراتژی است. از آنجایی که دنیای کسب و کار و صنعت با تحولات و دگرگونی های همچون جهانی شدن برون سپاری و ایجاد ایتلافه ای استراتژیک مواجه است بنگاه های اقتصادی برای حفظ بقای خود باید به طورگسترده بر چشم انداز استراتژیک اقدام کنند. چشم انداز استراتژیک از بازار تجسمی از نتیجه استراتژی انتخاب شده می باشد. تصمیمات استراتژی می تواند به قیمت شکست یا بقای یک شرکت تمام شود. این مقاله به مطالعه نقش استراتژی بازاریابی در بقای کسب و کار می پردازد.
بازاریابی اقداماتی است که شما برای جذب مخاطب به تجارت خود انجام می دهید. هدف شما از این کار آن است که افراد را به آنچه پیشنهاد می کنید علاقمند کرده و تولید محتوای خود را با آنها به اشتراک بگذارید تا به آنها کمک کند تصمیم بگیرند با شما همکاری را آغاز کنند. با این حال، از آنجا که بازاریابی به شما کمک می کند افراد را به سمت تجارت خود جذب کنید، لازم است بدانید که چگونه آنها را جذب کنید و حتی بیشتر افرادی که می خواهید از ابتدا جذب کنید را به خوبی بشناسید. بدون داشتن این اطلاعات مهم، موفقیت در بازاریابی چالش برانگیز است. راهی که می توانید این اطلاعات را بدست آورید از طریق بازاریابی استراتژیک است. در این مطلب، ما بازاریابی استراتژیک را تعریف خواهیم کرد و مراحل مختلف فرآیند آن را توضیح خواهیم داد که به شما در بازاریابی موثر کسب کار خود، جذب مشتری و درآمدزایی کمک کند.
مفاهیم مدیریت استراتژیک در مورد شناسایی و توصیف استراتژی هایی است که مدیران می توانند انجام دهند تا بتوانند عملکرد بهتر و مزیت رقابتی برای سازمان خود کسب کنند. گفته می شود که یک سازمان در صورتی دارای مزیت رقابتی است که سودآوری آن بالاتر از سودآوری متوسط تمام شرکت های صنعت آن باشد.
مفاهیم مدیریت استراتژیک نیز می تواند به عنوان یک بسته نرم افزاری از تصمیم ها و فعالیت هایی که یک مدیر متعهد است و نتیجه عملکرد شرکت را تعیین می کند، تعریف شود. مدیر باید دانش و تجزیه و تحلیل جامع از کل محیط سازمانی و محیط رقابتی داشته باشد تا تصمیمات درست بگیرد. آنها باید تجزیه و تحلیل SWOT (قدرت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها) را انجام دهند. یعنی باید به بهترین نحو ممکن از نقاط قوت استفاده کنند، ضعف های سازمانی را به حداقل برسانند، فرصت های ناشی از محیط کسب و کار را استفاده کنند و نباید تهدیدات را نادیده بگیرند.
مراحل استراتژیک بازاریابی
با توجه به اینکه بازاریابی استراتژیک به طور مستقیم بسیاری از عناصر استراتژی بازاریابی شما را تحت تأثیر قرار می دهد، مهم است که با دقت به فرآیند آن نزدیک شوید. در ادامه مراحل مختلف یک فرایند بازاریابی استراتژیک را بررسی خواهیم کرد.
۱- مرحله برنامه ریزی استراتژیک
اولین مرحله از بازاریابی استراتژیک، مرحله برنامه ریزی است. این مهمترین مرحله است ، زیرا اساس تلاش شماست. شما می خواهید هدف، نیازهای تجاری و اهدافی را که می خواهید به انجام برسانید شناسایی کنید، زیرا طی کردن کل فرآیند به شما در دستیابی به هدف کمک می کند. بدون داشتن این اطلاعات ، پیشرفت در مراحل بعدی چالش برانگیز خواهد بود، زیرا شما هدف تلاش های بازاریابی خود را درک نخواهید کرد.
۲- مرحله تجزیه و تحلیل
مرحله تجزیه و تحلیل شامل یک نگاه بیرونی به چگونگی اندازه گیری شرکت شما نسبت به رقبا و صنعت شماست. در این مرحله، بسیاری از مشاغل تحقیق بازار و تجزیه و تحلیل رقبا را انجام می دهند. تحقیقات بازار به شما درک این را می دهد که صنعت شما چگونه به نظر می رسد. همچنین اطلاعاتی که کشف می کنید باید اهداف شما را تأیید کند. به عنوان مثال ، اگر هدف کلی تجارت شما آوردن نوع جدیدی از چنگال به بازار است، اما تقاضای صنعت یا مصرف کننده ای برای این نوع چنگال جدید وجود ندارد، تلاش های شما بی فایده خواهد بود. تجزیه و تحلیل رقبا به شما در مورد چگونگی عملکرد رقابت، موقعیت آنها در صنعت و هرگونه شکاف احتمالی در بازار که می توانید برای به دست آوردن آن اقدام کنید را به شما یاد می دهد. شما می توانید به توصیفات و توضیحات مشتری رقبا نگاه کنید تا درک کنید که مخاطب هدف شما چه چیزی را ارائه نمی دهد و از این نقطه ضعف برای ساخت محصولی که مشتری ایده آل شما از قبل می خواهد استفاده کنید. همچنین باید برای مطالعه مخاطب هدف خود و ایجاد شخصیت خریدار وقت بگذارید. با هدف درک کاملی از اینکه مشتریان شما، نیازها، خواسته ها، علایق آنها و مکانی که دارند را به خوبی بفهمید.
درمجموع ، تجزیه و تحلیل شما باید درک درستی از میزان رقابت پذیری شما و چگونگی رقابت شما در استراتژی نهایی خود برای برتری در کسب و کارهای مشابه و تبدیل شدن به یک رقیب مناسب در بازار داشته باشد.
۳- مرحله توسعه بازاریابی استراتژیک
وقتی تصویر روشنی از صنعت خود و چگونگی معرفی خود در بازار داشتید، قدم بعدی تهیه برنامه بازاریابی است. این مرحله بیشتر با جنبه ای از بازاریابی که ممکن است بیشتر با آن آشنا باشید مرتبط است، زیرا شما در حال ایجاد تاکتیک های بازاریابی هستید که توسط فرآیند بازاریابی استراتژیک شما تهیه می شود. این مرحله شامل تعریف آمیخته بازاریابی شماست، بدین ترتیب که شما اهداف مرحله 1 مربوط به اطلاعاتی را که در مرحله دوم کشف کرده اید، برآورده خواهید کرد. یک ترکیب بازاریابی از 4Ps تشکیل شده است: محصول ، قیمت ، مکان و تبلیغ. بیایید از تعاریف مختصر درباره هر یک را مرور کنیم:
- محصول: این همان چیزی است که تجارت شما می فروشد. بازاریابان یا مدیران محصولات معمولاً این کار را انجام می دهند، اما فقط مرحله تحقیق (از مرحله دو) که توسعه و ایجاد یک جدول زمانی برای راه اندازی محصول است.
- قیمت: نقطه قیمتی که در آن به مصرف کنندگان می فروشید. قیمت گذاری نیز باید با تحقیقات بازار و مراجعه به استراتژی های مختلف قیمت گذاری صورت گیرد.
- مکان: جایی که محصول یا خدمات شما به فروش می رسد ، مانند فروشگاه آنلاین یا در فروشگاه حضوری.
- تبلیغات: نحوه تبلیغ محصول خود و معرفی آن به بازار. به عنوان مثال، کانال های تبلیغاتی مختلف (مانند رسانه های اجتماعی) برای هیجان انگیز کردن مخاطبان.
این مرحله به شما کمک می کند CRM کامل خدمات، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه خود را در بین مخاطبان صحیح آماده و مشتاق برای خرید آنچه که شما ارائه می دهید ایجاد کنید، قیمت آن را ارائه دهید و آن را به بازار عرضه کنید.
۴- مرحله پیاده سازی استراتژی
مرحله نهایی فرآیند زمانی است که شما شروع به فعالیت در بازاریابی خود می کنید. همانطور که از نامش پیداست، شما شروع به اجرای استراتژی ای می کنید که بر اساس برنامه ریزی و تحقیقات بازار تدوین کرده اید. شما محصول خود را راه اندازی کرده و فروش را مشاهده خواهید کرد.
پس از اجرا، همچنین مهم است که برای مرور فرآیندهای خود وقت بگذارید و در صورت لزوم تغییرات ایجاد کنید. از آنجا که بازار به طور مداوم در حال تکامل است، به دلیل گرایش های جدید یا تغییر علایق مصرف کننده، ممکن است نیاز باشد که در مرحله دو دوباره موارد خاصی را بررسی کنید.
مزایای برنامه بازاریابی استراتژیک
مزیت اولیه ی برنامه بازاریابی استراتژیک ، ارائه مسیر مشخص و مدون بازاریابی است که کسب وکار شما را، به درستی به سمت اهداف و مقاصدتان راهنمایی میکند. دومین مزیت برنامه ریزی استراتژیک، ایجاد یک سیستم پیام رسانی یکپارچه و مستمر است که می توان از آن در داخل و خارج شرکت بهره برد. سیستم بازاریابی استراتژیک موجب کارآیی شرکت می شود، چرا که کارکنان و مشتریان در مورد نوع و کیفیت خدمات شرکت و چگونگی ارائه ی آن آگاه می شوند و به سمت یک هدف مشترک حرکت می کنند.
تفاوت بازاریابی استراتژیک و مدیریت استراتژیک
مدیریت بازاریابی و بازاریابی استراتژیک مشابه هستند اما در روش های مختلف متفاوت هستند. بهترین روش برای توضیح این مثال می تواند مورد زیر باشد.
شرکت X یک شرکت تند مصرف است. و 10 علامت تجاری در مجموعه خود دارد. کار مدیریت بازاریابی در این مورد، تعریف آمیخته بازاریابی و بخش بندی برای این 10 محصول در آمیخته بازاریابی است. در عین حال، طراحی آمیزه ترفیعات ، تبلیغات و برندسازی در حوزه مدیریت بازاریابی قرار دارد.
با این حال، کار بازاریابی استراتژیک در مورد شرکت X، پیدا کردن رقبا در بازار، پیدا کردن بخش های سودآور و نحوه تبدیل این بخش به گاو شیرده برای پول نقد است. به طور مشابه، اگر یک بخش یازدهم اضافه شود ، یا اینکه یک محصول باید از نمونه کارها حذف شود، این تصمیم با بازاریابی استراتژیک است. تجزیه و تحلیل SWOT، ورود به بازار، خروج بازار، تصمیم گیری در مورد محصولات و سایر تصمیمات دیگر در حوزه بازاریابی استراتژیک قرار دارد.
در اصل، فعالیت های بازاریابی روزانه تحت مدیریت بازاریابی قرار دارد. در حالی که فعالیت های بلند مدت بازاریابی در زیرمجموعه “بازاریابی استراتژیک” قرار دارد.
بنابراین، اگر شما اختلافات مدیریت بازاریابی و بازاریابی استراتژیک را طرح ریزی کنید، تفاوت به صورت زیر است :
تفاوت | مدیریت بازاریابی | بازاریابی استراتژیک |
زمان | کوتاه مدت / حداکثر یک سال | بلند مدت / حداکثر 3 سال |
ماموریت | ایجاد برند و بازار برای شرکت | هدایت شرکت در مسیری درست |
تصمیم گیری | رویکرد پایین به بالا | رویکرد بالا به پایین |
فرصت ها | ایجاد فرصت های موجود در مجموعه کسب و کار | جستجو برای فرصت های جدید از کسب و کار موجود |
مشخصات شغلی | نیاز به کنترل، نظم و انضباط | نیاز به بینش ، خلاقیت و ریسک بالا |
محیط کسب و کار | ثابت در نظر گرفتن محیط کسب و کار | پویایی محیط به دلیل تغییرات تکنولوژیک |
رهبری | رهبر نیازها برای واکنش به بازار | رهبری ایجاد نیاز |